دیزی
دیزی سنگی
آبگوشت، شوربا , دیزی یا پیتی (دیزی فارسی) یکی از خوراکیهای سنتی ایران است.
در پختن آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و نخود استفاده میشود.
خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیبزمینی و نخود درست میشود که در دو مرحله میخورند.
اول آب آن را با تکههای نان مخلوط نموده و میخورند (تیلیت). بقیه مواد را میتوان با گوشتکوب کاملاً کوبیده
یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزیخوردن میل میکنند (گوشت کوبیده).
در صورت پختهشدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی مینامند.
برخی افراد از طریق تیلیت کردن، نانهای خشک را به مصرف مفید میرسانند.
تاریخچه
آبگوشت از غذاهای اصیل ایرانی است. یکی از عوامل این مسئله، شیوه کوچی و عشایری زندگی نیاکان ایران،
برپایه فرهنگ دامپروری است. آبگوشت، محصول زندگی یکجانشینی است وکباب، خوراک زندگی کوچنشینی
و کوچندگان تنها هنگامی که به مقصد نهایی میرسیدند، فرصت و شرایط بارگذاشتن آبگوشت را مییافتند
دیزی سنگی اقامتگاه بومگردی کهن سرای کیهان
یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و محبوب کهن سرای کیهان دیزی است است.
به گفته گردشگران و افرادی که دیزی ما را میل نموده اند یکی از بهترین دیزی هایی بوده است
که تا بحال نوش جان کرده اند. این غذای خوشمزه با گوشت تازه گوسفندی برای شما تدارک دیده می شود
و یکی از غذاهای پر مخاطب ما است.
این غذا به همراه سیر هفت ساله و دوغ و سبزی و پیاز خدمت شما ارائه می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.